Zwilling Miyabi 7000 D nůž Shotoh, 13 cm
Japonské nože Miyabi 7000 D vás zvou k prozkoumání tradičního asijského nožířského umění . Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 7000 D , včetně nože Shotoh, s délkou čepele 13 cm, který je ideální na zpracování menších kousků potravin , očitění či pokrájení ovoce a zeleniny.
Shotoh znamená v japonštině něco jako „malý nožík“ a v angličtině je proslulý jako „petty nůž“, což pochází z francouzského slova „petit“, tedy malý. V Japonsku je tento nůž považován za jeden z tradičních nožů a je jedním z nejlépe prodávaných tvarů čepele , hned po noži Santoku.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke . Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele, které zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořené jemnou karbidovou ocelí . Toto jádro je obalené 65 vrstvami ocele, které vytvářejí jedinečný damascénský design . Speciální japonská ocel CMV60 obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 61 stupňů Rockwella, pro nepřekonatelnou a dlouhotrvající ostrost .
Ergonomická rukojeť vyrobená z odolné a houževnaté micarty - vrstvené směsi pryskyřice a lněných vláken je nenáročná na údržbu. Kombinace micarty s texturou dřeva a elementů z leštěné nerezové oceli je skutečně jedinečná. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi .
- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ze syntetické micarty (lněná vlákna zpevněná pryskyřicí) doplněná elementy z leštěné nerezové oceli
- Unikátní třífázové ruční broušení Honbazuke
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli CMV60
- Tvrdost čepele cca 61 HRC