Zwilling Miyabi 6000 MCT nůž Sujihiki, 24 cm
Estetika a funkčnost jdou v ruku v ruce s dokonalým designem . Nože ze série Miyabi 6000 MCT mají nepřekonatelný vzhled a jejich prvotřídní funkční vlastnosti zaujmou profesionály stejně jako nadšené amatérské kuchaře. Jedním z důvodů je dokonalá synergie mezi rukojetí z exotického dřeva a čepelí , které se skvěle doplňují a vytvářejí harmonický celek . Povrchová úprava čepele speciální kovotepeckou technikou Tsuchime podtrhuje elegantní orientální vzhled.
Sujihiki je velmi kvalitní nůž na porcování masa , který má extrémně jemné ostří na obou stranách nože. Tento japonský protějšek západnímu noži na porcování masa nakrájí tenoučké plátky carpaccia ze syrového i tepelně upraveného masa a ryb.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke . Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořeno vysoce jakostní mikrokarbidovou ocelí a je opláštěno 2 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí. Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele . Vysoký obsah uhlíku ve spojení se speciální technologií kalení oceli mrazem technologii CRYODUR dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekontaelnou a dlouhotrvající ostrost. Kovotepecká technika nazývaná Tsuchime vytváří vizuálně ohromující a sofistikovaný vzhled strukturovaného povrchu.
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená z exotického dřeva Pakka je velice příjemná při úchopu nejen díky hladké linii, ale také dokonale hladkému přechodu mezi čepelí a rukojetí a dodává každému noži sofistikovaný vzhled. Dokonale nůž vyvažuje a umožňuje bezpečné a pohodlné používání bez únavy rukou . Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože . Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi.
- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z exotického dřeva Pakka ozdobená orientální mozaikou a kovovou patkou
- Unikátní třífázové ruční broušení Honbazuke
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli MC63
- Tvrdost čepele cca 63 HRC