Zwilling Miyabi 5000 MCD nůž Gyutoh, 24 cm
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost . Japonský nůž Gyutoh s čepelí o délce 24 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu .
Gyutoh je v Japonsku považován za plátkovací nůž , nejvíc se totiž používá pro krájení masa na jemné plátky . Zaoblený tvar čepele znamená, že je možné jím krájet houpavým pohybem. V Evropě se Gyutoh obecně používá jako velmi ostrý kuchařský nůž .
Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí . Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design . Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekonatelnou a dlouhotrvající ostrost .
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi.
- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z březového dřeva ozdobená orientální mozaikou a kovovou patkou
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli MC63
- Tvrdost čepele cca 63 HRC