Maracuja představuje bohatý zdroj klíčových vitamínů a minerálů , zejména vysoký obsah železa, hořčíku, fosforu, vápníku a vitaminů A, B, C a E . Pravidelná konzumace maracuji má významný vliv na posílení imunitního systému.
Díky vysokému obsahu antioxidantů pomáhá maracuja odstraňovat škodlivé volné radikály z těla. Tyto antioxidanty hrají klíčovou roli při podporování zdravých tělesných funkcí, zlepšování průtoku krve do mozku a nervového systému, snižování buněčného stresu a potlačování zánětů v těle.
Dužina maracuje je bohatá na vlákninu, která je nezbytnou součástí zdravé stravy. Významně přispívá k čištění střev, udržení jejich zdraví a prevenci problémů jako jsou zácpa, průjem a poruchy střev. Vláknina v potravě také snižuje hladinu cholesterolu a podporuje zdraví srdce.
Díky nízkému glykemickému indexu se maracuja stává vhodným ovocem i pro diabetiky. Tento nízký GI znamená, že konzumace maracuji nezpůsobuje prudký nárůst hladiny krevního cukru. I když většina ovoce má nízký glykemický index, maracuja vyniká tím, že je vhodná i pro diabetiky.
Plod maracuje obsahuje zdravý draslík a zároveň má nízký obsah sodíku, což je prospěšné pro srdce. Pravidelná konzumace maracuji napomáhá zajištění dostatku vlákniny, což pomáhá odstraňovat škodlivý cholesterol z cév. Strava bohatá na vlákninu přispívá k ochraně srdce před onemocněním. Maracuja je také cenným prvkem pro udržení nízkého krevního tlaku.
Složení: voda, maracujový sirup ( třtinový cukr, voda, maracuja koncentrát- obsah ovocné složky 44%, citronový koncentrát, pektiny, přírodní aroma), přírodní sladidlo, CO2
Nutriční hodnoty:
Výživové údaje
na 100 ml
Energie
123 kJ / 29 kcal
Tuky
0 g
z toho nenasycené
0 g
Sacharidy
5,1 g
(z toho cukry)
5,1 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g